توان نقدینگی در بازار

طبق بررسی بخش خبر آهن آپ ، زیاد شدن قیمت ارز در این چند وقت بر قیمت دیگر فرآورده های فولادی هم تأثیرگذار بوده ولی دردیگر فرآورده های میانی و پایانی فلزی، مشکلاتی شبیه داد و ستد بازار آزاد و بورس فولادی‌ ها وجود ندارد، این مسئله به افزایش توان نقدیندگی فرآورده های فولادی بر می‌گردد.

همین طور خریداران این بازار مطمئن هستند که با دقت به پهنای بزرگ مصرف فولاد، در فروش کالا با مسئله کمتری روبرو می‌شوند، ولی وضعیت در دیگر فلزات اینگونه نیست، زیرا کمبود طیف محصولات مصرفی توان نقدینگی را در آنها کاهش داده و همین مسئله هم سبب شده تا میل دلالان برای بودن در این بازار کم شود.
قیمت روز لوله
اختلاف بازار فولاد با دیگر فلزات هم به توزیع محصول میانی شمش در بورس کالا ارتباط دارد. دیگر فلزات پر مصرف مانند مس و آلومینیوم در بیشتر اوقات از پایداری توزیع بهره مند هستند ولی پرکاران بازار فولاد اعتقاد دارند که شرکت‌ های توزیع کننده شمش فولاد در خیلی موارد زیر بار کف مشخص شده برای توزیع نمی ‌روند و قانونی هم برای لزوم این شرکت‌ ها برای توزیع در بورس نیست.

محدودیت توزیع درصورتی که درخواست از طرف تولید کنندگان بالا دست فولادی باشد سبب می‌ شود که رقابت بالاتر از انتظار برای خرید شمش در رینگ داد و ستدی بورس کالا بوجود بیاید، زیرا تولیدکننده کالای نهایی برای ممانعت از بیکاری خط تولید خود مجبور به خرید کالا حتی با نرخ زیاد می شود.

دراین وضعیت که بازار فرآورده های فولادی در اثر تغییرات ارزی به اندازه قابل توجهی پریشان شده، وارد نشدن وزارت صمت برای اصلاح بازار هم تعجب برانگیز است.

در حقیقت پیشرفت بی نهایت قیمت ارز و پریشانی اقتصادی کشور سبب شده تا قسمت قابل‌ ملاحظه ای از پیش گویی ‌های پیشین بسته به بازار شمش و فرآورده های فولادی غلط باشد.

همان طور که گفته شد این روزها قیمت ارز تعیین کننده نرخ فولاد در کشور شده است و زیاد شدن قیمت دلار یورش نقدینگی به این بازار را بدنبال دارد.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *